Copilandia

BlogCum să-ți răcorești copilul pe timp de caniculă

Cum să-ți răcorești copilul pe timp de caniculă

A venit vara, iar odată cu ea și zilele toride, în care doar gândul de a ieși afară te face să transpiri. Dar nu vă faceți griji! Am călătorit virtual în jurul lumii și am adunat cele mai tari (sau mai bine zis, cele mai răcoritoare) trucuri pe care părinții le folosesc pentru a-și ajuta copiii să suporte canicula.

Astăzi vorbim despre cum putem ajuta copiii să suporte mai bine zilele toride de vară, inspirându-ne din diferite colțuri ale lumii.

În timp ce vă răcoriți cu aceste trucuri din întreaga lume, nu uitați să citiți și sfaturile noastre pentru organizarea unei petreceri perfecte de vară pentru copii, plină de activități distractive și gustări răcoritoare!

Și ca să începem în forță, haideți să zburăm în Japonia!

Balsamul Japonez și Eșarfa Umedă – Secretele Samuraiului Anti Caniculă

În Japonia, verile pot deveni insuportabil de calde, dar japonezii sunt maeștri în arta răcoririi. Un truc preferat este utilizarea unei eșarfe umede, pe care o leagă în jurul gâtului copiilor. Se mai numește și „balsam japonez”. Eșarfa răcoroasă ajută la scăderea temperaturii corpului, Acest lucru nu este numai plăcut din punct de vedere estetic, dar trucul principal este că în partea occipitală a capului și în zona arterei carotide există zone biologice care, după ce s-au răcit, contribuie la răcirea întregului organism. Acesta este un „balsam” ingenios!

Când batista este uscată, umeziți-o din nou. Efectul de ușurare apare în doar câteva minute. Și dacă tot uzi batista, încearcă și un concentrat de conifere🌲. Vei obține o senzație plăcută de prospețime.

Cum să faci acasă: Găsește o eșarfă subțire sau o batistă, umezește-o bine și adaugă câteva picături de balsam japonez sau ulei esențial de mentă sau conifere. Leag-o în jurul gâtului micuțului tău și bucură-te de râsete răcorite!

Africa de Nord și Turbanele Răcoritoare

Pe tărâmurile fierbinți ale Africii de Nord, părinții folosesc turbane din materiale ușoare și răcoroase. Acestea nu doar că protejează capul de soare, dar, dacă sunt umezite, oferă o senzație plăcută de răcoare. În plus, turbanele sunt super cool și adaugă un aer exotic oricărui copil!

Cum să faci acasă: Înfășoară capul copilului cu un prosop subțire și umed sau chiar cu o eșarfă și vezi cum micuțul tău devine un mic explorator al deșertului!

Italia și Siesta de Prânz

În Italia, când căldura devine insuportabilă, nimeni nu se grăbește. După un prânz delicios, toată lumea, inclusiv copiii, se retrag pentru o siestă bine-meritată. Dormitul la prânz, într-o cameră răcoroasă și întunecată, este o metodă excelentă de a evita orele de vârf ale caniculei.

Cum să faci acasă: Creează un spațiu răcoros și liniștit pentru un pui de somn după-amiaza. Până la urmă, cine poate rezista unui somn dulce pe timp de căldură?

Scandinavia și Hainele Stratificate

Chiar și în țările nordice, verile pot fi calde. Aici, părinții îmbracă copiii în mai multe straturi de haine subțiri, din materiale naturale. Acest lucru permite micuților să dea jos sau să adauge straturi în funcție de temperatură, asigurându-se că nu transpiră prea tare.

Cum să faci acasă: Optează pentru haine din bumbac sau in, în straturi multiple, pe care copilul le poate scoate sau pune la loc, după cum simte.

Brazilia și Bucuria Dușurilor Răcoritoare pe timp de caniculă

În Brazilia, dușurile răcoritoare sunt parte din rutina zilnică. De mai multe ori pe zi, un duș scurt și rece ajută la menținerea unei temperaturi normale și la energizarea copiilor pentru joaca de după-amiază.

Cum să faci acasă: Nu trebuie decât să îți inviți copilul la dușuri rapide și reci pe parcursul zilei. Distracție garantată și o metodă rapidă de a scăpa de caniculă!

Baia de Picioare Indiană – Răcorirea Inspirată din Tradiție

În India, băile de picioare cu apă rece sunt o metodă simplă și eficientă de a combate căldura extremă. Aceasta practică poate fi adaptată ușor pentru a răcori copiii în zilele toride.

Cum să faci acasă: Umple un lighean cu apă rece și adaugă câteva cuburi de gheață pentru un efect răcoritor suplimentar. Invită-ți copilul să își înmoaie picioarele în lighean timp de câteva minute. Pentru un plus de distracție, poți adăuga jucării mici de apă sau scoici, transformând astfel procesul de răcorire într-o activitate plăcută și relaxantă. Acest procedeu nu doar că răcorește picioarele, dar ajută și la reducerea temperaturii corpului în general, oferind o senzație de prospețime și relaxare.

Încheiere Răcoritoare

Așa că, dragi părinți, indiferent unde vă aflați, există întotdeauna un truc eficient pentru a combate căldura verii. Fie că adoptați eșarfa japoneză, turbanele africane, siesta italiană, straturile nordice sau dușurile braziliene, copiii voștri vor fi răcoriți și fericiți.

Până data viitoare, stați la umbră și nu uitați să vă hidratați! 🥤

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top